Epres- mascarponés-pudingos torta

Nem vagyok túl ügyes tortasütő, ezért nem is állok neki túl gyakran a tortasütésnek, de ezt a receptet bátran ajánlom , mert nem nehéz elkészíteni.

Hozzávalók :

A torta alaptésztája előkészített browni alappor volt, amit 3 egész tojással, 10 deka margarin és 50 ml víz hozzáadásával homogénné kevertem, majd kizsírozott és lisztezett csatos tortaformába öntve sütöttem meg 150 fokon. 



Amikor elkészült, deszkára tettem, és a csatos formába hagytam kihűlni. 

Az epreket jól átmostam, a nagyobb , szebb szemeket kettévágtam és a vágási felülettel a tortaforma széleihez illesztettem körbe -körbe. A maradék epreket apróra vágva a tészta tetejére halmoztam. 



Eközben egy egész vaníliás pudingport felfőztem fél liter tejben, 3 evőkanál barna cukorral, és mikor kellőképpen sűrűvé vált, a tűzről levéve hozzáadtam  4 evőkanál mascarpone sajtot. Ezután egy 20 grammos expressz zselatin fixet kevertem hozzá. Körülbelül 5 percig kevergettem, majd óvatosan a tészta tetejére öntöttem a mascarpones pudingot, majd egyenletesen elrendeztem. 

Hagytam kihűlni, majd a tetejét szeletelt eperrel, reszelt csokoládéval és mentalevéllel díszítettem, lefóliáztam és egy éjszakára hűtőbe tettem. Másnap reggel óvatosan lecsatoltam a tortaforma karimáját, és gyönyörködtem a végeredményben 🙂

Tovább a blogra »