Cseréptálban sült omlós oldalas

Nemrégiben hozzájutottam egy egész oldalashoz, ami gyönyörű húsos volt, némi zsiradékkal átszőve. Egy esős vasárnapon megsütöttem finoman fűszerezve, pataki tálban . 



Hozzávalók :

Egy egész oldalas, himalája só, tört bors, majoranna, őrölt kömény, mangalica zsír, szeletekre vágott fokhagymagerezdek



Az oldalast besóztam, majd a többi fűszerrel finoman áthintettem , hűtőbe tettem és állni hagytam körülbelül egy órán át. A pataki tálat beáztattam, tetejét és az alját is, bő fél órán keresztül. 

Miután beáztatódott a pataki tál, két evőkanál mangalicazsírt tettem az aljába, és ráfektettem a hűtőből kivett sózott-fűszerezett oldalast, amit előzőleg két részbe vágtam.

Ezután a megpucolt fokhagymagerezdeket rákarikáztam, majd a tál tetejét rátéve pirosra-puhára sütöttem.

A végeredmény  csontról leomló vajpuha  kívánatos husi lett 🙂



Köretként cikkekre vágott , rozmaringos-kakukkfüves főtt burgonyát adtam.

Tovább a blogra »