Fejtett bableves friss babból

Nagyon jó minőségű fejteni való babhoz jutottam, hosszas fejtegetés után egy gyors és finom levest főztem belőle

Hozzávalók :

Fél kiló ( hüvelyével együtt ) friss ,fejteni való bab, egy egész sárgarépa, fél petrezselyemgyökér, a petrezselyem zöldje, himalája só, egy kiskanál ételízesítő, tönköly liszt, olivaolaj, édesnemes őrölt paprika, 1 kis gerezd pucolt fokhagyma.



A babot kifejtjük, alaposan átmossuk. A sárgarépát és a fehérrépát megtisztítjuk majd apró kockákra vágjuk. A petrezselyem zöldjét jól megmossuk.

A babot, a kockázott zöldségeket , a petrezselyemzöldet és a pucolt fokhagymagerezdet hideg vízzel felöntjük, sózzuk, majd feltesszük főni. 

Mikor a bab  már puha, elkészítjük a rántást 

Rántás: Kevés olivaolajon egy csapott evőkanál tönkölylisztet világos krémszínig pirítunk, majd egy kiskanál édesnemes őrölt pirospaprikával átkeverjük , levesszük a tűzről és hideg vízzel felöntve csomómentesre kidolgozzuk és a forrásban lévő leveshez keverjük. Kiforraljuk .



Tovább a blogra »