Póréhagyma krémleves emmentáliforgácsokkal, pirított gluténmentes kenyérkrutonnal

Gyönyörű póréhagymát kaptam a kedvenc zöldségboltomban, és egy finom krémlevest álmodtam meg belőle. 



Hozzávalók : 

1 egész póréhagyma, 2 nagyobb burgonya, egy kiskanál ételízesítő, himalája só, 1 fél csipet őrölt fehérbors,

10 deka emmentáli sajt, pirítani való kenyérszeletek.



A póréhagymát megmostam, majd felkarikáztam. A burgonyákat megpucoltam és felkockáztam, majd a felkarikázott póréhagymához adtam. Felöntöttem vízzel, ízesítettem az ételízesítővel, sóval, fehérborssal.

Puhára főztem, majd az egészet egy botmixerrel összepürésítettem. 

A sajtot nagylyukú reszelőn lereszeltem, a kenyérszeleteket megpirítottam és hasábra vágtam, majd tálaláskor a sajtból és a kenyérkrutonból halmot készítettem a tányérba mert leves tetején.

Az étel glutén, tojás és cukormentes.

Tovább a blogra »