Főtt-sült csánk ( csülök ) lilaburgonya steakkel, fokhagymás mártással

Eszter lányom kérésére ma csánk sült, – ma tartottuk a vasárnapot 🙂 egy kis lilaburgonyával és enyhén fokhagymás mártással bolondítottam meg.



Hozzávalók : 1 egész csánk- jó húsos, babérlevél, egész bors, himalája só, fokhagymagerezdek. 

A csánkot jól átmossuk, ha kell megtisztítjuk és hideg vízbe feltesszük főni. Sózzuk, egy babérlevelet darabokra törve a vízbe dobunk, 5-6 szem egész borsot és 5-6 gerezd tisztított fokhagymát szintén a főzővízbe helyezünk. 

A csánkot puhára főzzük majd ha kész áthelyezzük egy tepsibe, a bőrét egy éles késsel bekockázzuk , a főzőléből aláöntünk és megsütjük- grillezzük. 



A lilaburgonyákat jól átmossuk, majd egy éles késsel cikkekre vágjuk. Nem pucoljuk meg! 

Sóval, steakfűszerrel áthintjük, sütőpapírra helyezzük, enyhén átzsírozzuk és lefedve először puhára majd a grillfunkción ropogósra sütjük.



Fokhagymás mártás: 1,5 dl majonéz, 1kis doboz  laktózmentes tejföl, 1 gerezd fokhagyma.

A majonézt és a tejfölt egyneművé keverjük, majd belereszeljük a gerezd fokhagymát és jól elkeverjük. 



A fokhagymás majonézes tejfölös mártás rántott és sült húsokhoz is nagyon finom !



Az étel glutén, tojás  és laktózmentes

Tovább a blogra »