Gluténmentes , laktózmentes kakaós- epres muffin

Kicsit kísérleteztem , mert vágytam egy kis csokis sütire. 

Ez sült ki belőle 🙂



Hozzávalók :

20 deka kókuszliszt, 3 egész tojás, egy narancs reszelt héja, 1/2 csomag sütőpor, 6 evőkanál kakaópor, 3 deka puha laktózmentes vaj , egy maréknyi szeletelt mandula, 2-3 evőkanál mandulatej , 3 evőkanál barna cukor

5-6 szem apróra vágott eper, vagy épp ami gyümölcs a lakásban fellelhető.


A tojásokat a cukorral  kikeverjük, belereszeljük a narancs héját, hozzáadjuk a sütőport, a kókuszlisztet, a puha vajat, a kakaóport, a szeletelt mandulát és simára keverjük. A végén beletesszük az apróra vágott gyümölcsöket.

Muffinformába töltöttem, 160 fokon 20-25 percig sütöttem légkeveréssel. A teteje finom ropogós, a belső része omlós és puha maradt.Ebből az adagból 12 darab muffin sül ki. 

Az étel glutén és laktózmentes

Tovább a blogra »