Burgonyakrémleves lilaburgonyából pirított szalonnakockákkal

Eljátszottam az ötlettel, hogy milyen lenne a lilakrumpliból egy krémleves. Nem készítettem még soha megpucoltan és nem tudtam, hogy mennyit veszít így a színéből, hát tettem egy próbát 🙂 

Ahogyan főtt, ronda sárszínű volt, aztán átturmixolás után egy kellemes halványlilás színe lett, az íze pedig nagyon finom. Pirított szalonnával tálaltam, nekem nagyon ízlett. 



Hozzávalók : 7-8 darab közepes ( lila)burgonya, egy maroknyi petrezselyem zöldje, himalája só, egy közepes fej vöröshagyma, egy evőkanál zsír, szalonna, hideg víz.



A burgonyákat megpucoljuk, kockázzuk. A vöröshagymát apróra vágjuk és a zsíron megdinszteljük. A megdinsztelt hagymára tesszük a kockázott burgonyát, a petrezselyem zöldjét , felöntjük vízzel, sózzuk, majd puhára főzzük és botmixerrel pürésítjük. Ha túl sűrű, öntsünk hozzá egy kevés vizet, és forraljuk át. A szalonnát apró kockákra vágjuk, átpirítjuk és a leves tetejére halmozzuk. 

Gluténmentes, laktózmentes, tojásmentes.

Tovább a blogra »