Fasírozott :
50 deka darált sertéshús, egy kisebb vöröshagyma, kettő fürjtojás- vagy 1 egész tyúktojás, morzsolt majoranna, őrölt bors, himalája só, porított vargányapor, friss petrezselyemzöld, 4 csapott evőkanál burgonyapehely. Panírmorzsa, esetemben gluténmentes.
A darált húsba belereszeljük a vöröshagymát, beleütjük a tojást, vagy fürjtojásokat, sózzuk, megszórjuk a morzsolt majorannával és az őrölt borssal ízlés szerint, majd beletesszük az apróra vágott petrezselyemzöldet, a burgonyapelyhet és egy mokkáskanálnyi porított vargányaport. A vargányaport ki lehet váltani ha reszelsz bele egész, friss csiperkegombát, de akár el is hagyható. Ezeket az alkotóelemeket jól összedolgozzuk. Kis gombócokat formázunk , kissé ellapítjuk, majd panírmorzsába forgatjuk és mérsékelt lángon zsírban ( vagy olajban ) aranybarnára sütjük.