Édesburgonyás, kakukkfüves vargányakrémleves

Gombakrémlevest főztem megint, de hogy ne legyen unalmas, egy kicsit megbolondítottam édesburgonyával és kakukkfűvel. Mennyei ízorgia kerekedett belőle 🙂



Hozzávalók : 3 maroknyi szárított vargányagomba, ( friss gombából 20-30 dekányi ) , egy nagyobb édesburgonya, 1 közepes burgonya, egy csipet őrölt bors, két szál friss kakukkfű, himalája só, egy teáskanálnyi rizsliszt, 1 dl laktózmentes tejszín, víz. Tálaláskor durvára reszelt sajt.

A szárított vargányát ( vagy a friss szeletelt gombát )  a megpucolt, kockázott hagyományos burgonyát a megpucolt kockázott édes burgonyát  egy lábasba tesszük, felöntjük vízzel , sózzuk, borsozzuk, kakukkfüvezzük majd puhára főzzük. Ezután botmixerrel alaposan pürésítjük. A rizslisztet kikeverjük a tejszínnel, majd a forrásban lévő leveshez adagoljuk. Kiforraljuk.

Tálaláskor durvára reszelt parmezán sajttal megszórtam.

Tovább a blogra »