Gombakrémlevest főztem megint, de hogy ne legyen unalmas, egy kicsit megbolondítottam édesburgonyával és kakukkfűvel. Mennyei ízorgia kerekedett belőle 🙂
Hozzávalók : 3 maroknyi szárított vargányagomba, ( friss gombából 20-30 dekányi ) , egy nagyobb édesburgonya, 1 közepes burgonya, egy csipet őrölt bors, két szál friss kakukkfű, himalája só, egy teáskanálnyi rizsliszt, 1 dl laktózmentes tejszín, víz. Tálaláskor durvára reszelt sajt.
A szárított vargányát ( vagy a friss szeletelt gombát ) a megpucolt, kockázott hagyományos burgonyát a megpucolt kockázott édes burgonyát egy lábasba tesszük, felöntjük vízzel , sózzuk, borsozzuk, kakukkfüvezzük majd puhára főzzük. Ezután botmixerrel alaposan pürésítjük. A rizslisztet kikeverjük a tejszínnel, majd a forrásban lévő leveshez adagoljuk. Kiforraljuk.
Tálaláskor durvára reszelt parmezán sajttal megszórtam.