Tegnapról megmaradt egy adag petrezselymes burgonya, kidobni nem akartam ezért összedobtam egy jó kis vacsorát belőle.
A maradék burgonyához ( burgonyatörővel átnyomtam ) ami körülbelül 20-25 deka volt, adtam egy egész tojást, egy evőkanál rizslisztet, egy csipetnyi őrölt fehérborsot majd alaposan összedolgoztam.
Egy kis doboz laktózmentes tejfölt kikevertem, apróra vágtam 7 szelet csirkemell sonkát, lereszeltem 15 deka gouda sajtot és az egészet összekevertem.
3 szuflés tálkát kacsazsírral kikentem, rizsliszttel kiszórtam, az összeállított burgonyát három részre osztottam és a szuflés tálkákban elrendeztem úgy, hogy az oldalára is és az aljára is egyenletesen kerüljön anyag, mintegy kosárkát kibéleltem.
Ezekbe a kosárkákba osztottam a tejfölös -sajtos -csirkemellsonkás krémet. Előmelegített sütőben 180 fokon pirosra sütöttem. Nagyon finom lett ! 🙂
Az étel laktózmentes és gluténmentes