Ököruszály leves

Hetek óta készülök rá, hogy ököruszály levest főzzek, csak az alapanyag beszerzése volt macerás de hála a hentesemnek sikerült beszerezni .

Gyönyörű, friss, konyhakész marhafarkat küldött, sok zöldséggel és gluténmentes tésztával mennyei leves főtt belőle.



Hozzávalók: egy egész marhafarok, sárgarépa, fehérrépa, vöröshagyma, újhagyma szára, friss petrezselyemzöld, karalábé, himalája só, 

Levesbetétnek gluténmentes levestésztát használtam de illik mellé a daragaluska is.



A darabolt marhafarkakat átmostam, majd hideg vízzel felöntve lassú lángon főzni kezdtem,sóztam. 

A tetején képződő habot folyamatosan leszedtem. A zöldségeket megpucoltam- kettévágtam ,a vöröshagymát a héjában hagyva alaposan átmosva a levesbe helyeztem.

A friss petrezselyem zöldet és az újhagyma szárat átmosva a levesbe dobtam.

Lassú lángon sokáig ( 3- 3,5 óra hosszat) főztem . A hús a darabokról szinte leomlik mikor már kellőképpen megfőtt- megpuhult. 



Mikor elkészült, a húsdarabokat és a zöldségeket kiszedem, a levest átszűröm, tálaláskor mindenki kedve és ízlése szerint szedhet. 

Gluténmentes levestésztát főztem ki mellé. 

Annyira kellemes ízvilágú lett a leves, és mellé a puha marhahús némi cupákkal, hogy ismétlést kíván ! 🙂

Tovább a blogra »