Sajttal és gombával göngyölt csirkemell filé barna rizzsel

A csirkemell nem kimondottan az én ételem, nekem túl száraz husi, de a családomban van aki minden nap megenné ..:D

Gombával és sajttal kombináltam, omlósra sütöttem.



Hozzávalók : 2 egész csirkemell filé, himalája só, 15 deka gouda sajt , két maréknyi szárított vargánya gomba – vagy bármilyen más amit kedvelünk- őrölt bors , egy friss szál kakukkfű, sertészsír. Köretként barna rizs.



A csirkemell filéket kettévágjuk, majd a hosszanti oldalánál bevágjuk úgy, hogy szét lehessen nyitni . Óvatosan, nehogy teljesen átvágjuk mert akkor nem tudjuk szépen betölteni és feltekerni.A húsokat áthintjük sóval majd állni hagyjuk. A gombát szeletekre vágjuk,félig megpároljuk , sózzuk- borsozzuk, kakukkfüvet morzsolunk bele .

A sajtot hasábra vágjuk belefektetjük a mellfilébe, a gombából ízlés szerint ráhalmozunk és óvatosan feltekerjük, majd hústűvel vagy fogpiszkálóval a szükséges részeknél rögzítjük. Sertészsírral kikent tálba vagy tepsibe szorosan egymás mellé fektetjük a begöngyölt húsokat, letakarva 160 fokon omlósra sütjük. 



Tovább a blogra »