Hétvégenként van idő egy kis reggeli gasztrokényeztetésre , mikor nem rohanunk, nem kelünk időre és teljes nyugalomban leülünk együtt az asztalhoz és kisserpenyőből kimártogatjuk a tükörtojás lágyan- selymesen folyó sárgáját…
Hozzávalók : 4-6 szelet angolszalonna, 4-6 darab tojás, friss házi kenyér, egy kevés sertészsír
Az angolszalonnát egy kevés zsiradékon megsütjük, majd ráütjük az egész tojásokat és ízlés-kívánság szerint megsütjük. Mi úgy szeretjük, hogy a sárgája lágy maradjon, de a fehérje része szilárdra süljön. Az angolszalonna sósságától függ, hogy sózom e külön a tojásokat, de általában nem szoktam. Forrón, abban a serpenyőben tálalom amiben sült , friss házi gyökérkenyérrel. És természetesen az utolsó szelettel áttörlöm a serpenyőt és adom türelmesen ( ? ) várakozó drága Denisemnek 🙂