Olyan levest szerettem volna ami jó gazdagon tartalmaz húst, zöldségeket, … valami jó kis lélekmelengetőt ebben a hűvös és szürke időben. Palóclevest főztem, jól bezöldségezve, sok hússal és tárkonnyal ….. pont olyan lett amilyenre vágytam 🙂
Hozzávalók: 50 deka sertéscomb, egy fej vöröshagyma, egy gerezd fokhagyma, zsiradék, egy teáskanálnyi őrölt pirospaprika, himalája só, 25 deka zöld hüvelyű metélőbab, kettő közepes burgonya, egy közepes méretű sárgarépa, petrezselyem zöldje, egy szelet friss édes paprika, egy csipetnyi fehérbors egy szál friss tárkony,2-3 evőkanál tejföl, 1 csapott evőkanál rizsliszt ( vagy búzaliszt ),
A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk , majd a szeletelt fokhagymával együtt zsiradékon üvegesre pároljuk. A pirospaprikát ráhintjük a hagymára, majd felöntjük vízzel. A húst kockára vágjuk és a pörköltalapba helyezzük, sózzuk, borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a kockákra vágott sárgarépát, a petrezselyem zöldjét,a szeletke paprikát, a tárkonydarabot, és majdnem puhára főzzük. A zöldbabot 2-3 centis darabokra vágjuk, a burgonyát meghámozzuk , kockázzuk és a húshoz adva együtt készre főzzük. A tejfölt kikeverjük a rizsliszttel ( vagy búzaliszttel ) és a lassú forrásban lévő levest behabarjuk és kiforraljuk. Forrón -gazdagon tálaljuk .