Milyen igaz, hogy a tévedésekből születhetnek olykor nagyon jó dolgok is … sertéscombot akartam kivenni a fagyasztóból, és véletlenül egy darab sertéstarja került a kezembe és azt olvasztottam ki. Így tarjából készült el a gulyásleves, de egyáltalán nem bánom mert a tarja annyira szép, kevés zsírral átszőtt volt ,csodás puhára főtt és mennyei szaftosságot adott az ételnek.
Hozzávalók : 50 deka csont nélküli tarja ,3 szelet füstölt oldalas, 3 nagy fej vöröshagyma, zsiradék, őrölt pirospaprika, őrölt bors, őrölt kömény, morzsolt majoranna, himalája só, édes zöldpaprika, friss paradicsom, 3 darab burgonya, víz
A vöröshagymákat apróra vágjuk és zsiradékon üvegesre pároljuk. Őrölt pirospaprikával megszórjuk, átkeverjük majd felöntjük vízzel. A kockára vágott húst és a három szelet füstölt oldalast beletesszük ebbe a pörköltalapba, sózzuk, borsozzuk, őrölt köménnyel meghintjük, hozzáadjuk az édes friss zöldpaprikát és friss kettévágott paradicsomot majd puhára főzzük. Mikor a hús megpuhult hozzátesszük a kockára vágott burgonyákat , felöntjük vízzel, morzsolt majorannával ízesítjük és készre főzzük. Csipetkét szándékosan nem készítettem bele, mert finom sajtos pogácsa volt mellé kínálva.