Ebben az időszakban nálunk a vadhúsok között első helyen a fácán áll. Aranyló húsleves, finom sültek készülnek belőle. Kettő fácán mellehúsát kifiléztem, fűszereztem-pácoltam, a többi részéből aranyló húslevest főztem.
Hozzávalók : fácánok filézett mellehúsa, kakukkfű, borókabogyó, rozmaring, mustár, himalája só, zsiradék, baconszalonna. A gombamártáshoz csiperkegomba, egy fej közepes vöröshagyma,őrölt bors, himalája só és kakukkfű.
A fácánmell filéket alaposan megmossuk, enyhén átsózzuk, rozmaringgal, kakukkfűvel és borókabogyóval meghintjük és mustárral vékonyan bekenjük. A kizsírozott tepsibe egymás mellé fektetjük, és a baconszalonnákkal teljesen beborítjuk, majd egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Alufóliával letakarva 170 fokon omlósra sütjük. A gombákat az apróra vágott vöröshagymán átpároljuk, sózzuk- borsozzuk , kakukkfűvel ízesítjük és puhára főzzük. Burgonyapürével és a gombaraguval tálaltam a fácánmelleket ami az ünnepi asztal egyik különleges fogása is lehet.