Egy nagyon kedves barátnőm receptje szerint készültek a sajtos és szezámos rudacskák, annyit változtattam ez eredeti recepten, hogy több sót és olaj helyett kacsazsírt adtam a tésztához. Köszönöm a remek receptet Domán Edinának !
Hozzávalók :1 evőkanál kacsazsír, 12 dkg tejföl ,200 ml víz, 50 dkg liszt(BL55), 1 teáskanál cukor ,egy csapott evőkanál só ,3 dkg élesztő,a kenéshez 25 dkg margarin(vagy házi vaj)fontos,hogy lágy,kenhető legyen,így lesz szép leveles. A szóráshoz szezámmag és reszelt sajt, a lekenéshez egy egész tojás.
Az összes hozzávalóból kelt tésztát dagasztunk,duplájára kelesztjük majd kinyújtjuk és a puha fél adag margarinnal(vajjal)megkenjük egymásra hajtogatjuk 4 rétegben,majd letakarva 20-25 percig pihentetjük.
Ezután megint kinyújtjuk újra megkenjük a maradék margarinnal(vajjal) és újra hajtogatjuk.
Pihentetjük 20 percig,kinyújtjuk, a tetejét lekenjük felvert tojással, szezámmaggal és reszelt sajttal megszórjuk és rudacskákat vágunk. Szilikonos sütőpapírra helyezzük , majd 15 perc pihentetés után 200 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.