Kellett valami finom édes kelt tésztás és már hangolódva az ünnepekre egy nagyon narancsos -csokis tört mogyorós kifli mellett döntöttem, ami annyira finom lett, hogy felkerült a kedvencek listájára.
Hozzávalók : A tésztához : 50 deka liszt, 10 deka puha margarin, 2,5 deka friss élesztő, 3 evőkanál barna cukor, 1 csipet só, 1 egész tojás,2 dl tej
A töltelékhez: 4 evőkanálnyi keményebb sárgabarack lekvár, 3 evőkanálnyi holland kakaópor, két evőkanálnyi kandírozott narancs, egy maréknyi apróra vágott mogyoró ( törökmogyoró )
Egy evőkanálnyi cukorral elkeverjük a tejet, meglangyosítjuk és felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet egy tálba szitáljuk, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a margarint a maradék cukrot a csipetnyi sót a felfuttatott élesztőt és szép simára dagasztjuk. Letakarva duplájára kelesztjük, majd lisztezett deszkán kettévesszük a tésztát és vékonyra sodorjuk mindkét gombóckát. A töltelékhez való alapanyagokat a mogyoró kivételével alaposan kikeverjük, és az egyik vékonyra nyújtott lapot megkenjük, majd a tetejére szórjuk a vágott törökmogyorót. A másik vékonyra sodrott lapot a tetejére helyezzük, kissé rányomkodjuk, majd cikkekre vágjuk . A kapott cikkeket egyenként, a szélesebb felénél kezdve feltekerjük, szilikonos sütőpapírra helyezzük, átkenjük egy egész felvert tojással és előmelegített sütőben 170-180 fokon aranybarnára sütjük.
Illatos, kívánatos kifliket kapunk, egy pohár tejjel vagy egy leves mellé kitűnő választás. Imádtam ahogy a narancs és a mogyoró a lekváros csokival egyesült, mennyei ízkavalkád kerekedett belőle.