Reggeli húskrém

Jön a sült húsok, a töltött pulyka és egyéb sültek időszaka az ünnep közeledtével.  Nálunk még nem volt olyan, hogy ne maradt volna meg egy darabka bármelyik sültből, igaz, hogy van rá négylábú szőrös jelentkező 🙂 de még akkor is van ami feldolgozásra és elfogyasztásra vár, ha kedvencünk is megkóstolta az ünnepi menüt. Saját tapasztalatból tudom, hogy a 2-3 napos hűtőben tartott sült húsra már mindenki húzza az orrát, de nem hagytam annyiban és készítettem már több alkalommal is a hideg sült hús maradékokból egy isteni húsos-tojásos krémet amit aztán tárt karokkal és szájjal fogadtak reggelire 🙂 

Hozzávalók: bármilyen sült hús maradék, majonéz, tejföl, mustár, lilahagyma, keményre főtt tojások, puha teavaj,só.

A sülthús maradékot apró kockákra vágjuk. Hozzáadunk kettő evőkanálnyi majonézt, egy evőkanálnyi puha teavajat, kettő teáskanál tejfölt, egy teáskanál mustárt, egy kisebb fej lilahagymát apróra vágva, a keményre főtt tojásokat (2-3 darabot ) szintén apró kockára vágva, és egy csipet sót. Alaposan elkeverjük, és pirítóson tálaljuk. Különösebb fűszerezést nem igényel mert a sült husik már egyszer megfűszereződtek és annyi pont elég ahhoz, hogy harmonikus ízhatást kapjunk . 

Címkék: , ,
Tovább a blogra »