Gyors ebéd kellett és rántott sajtra vágytam. Igen ám, de az a fránya sajt sokszor kifolyik és panírozgatni sem volt kedvem, így a sajtgolyók mellett döntöttem, egy kis tartármártással csak úgy magában. A sajtgolyók nem folynak szét sütés közben, a belseje finoman lággyá válik a külső része pedig ropogóssá. Mi nagyon szeretjük .
Hozzávalók : 35 deka sajt ( én goudából csináltam ), egy egész tojás, egy csapott evőkanálnyi liszt, panírmorzsa, zsiradék.
A sajtot szép szálasra lereszeljük, beleütjük a tojást és az egy csapott evőkanálnyi liszttel alaposan eldolgozzuk. A zsiradékot felhevítjük , a kezünkkel golyócskákat formázunk, beleforgatjuk a panírmorzsába és aranybarnára sütjük.
A mártogatóshoz : 2-3 evőkanálnyi majonéz, 2-3 evőkanálnyi tejföl, egy csipet őrölt bors, egy teáskanálnyi citromlé. A hozzávalókat alaposan elkeverjük és a sajtgolyók mellé tálaljuk.