Imádom a marhahúsból készülő leveseket, de a marhafarokból készülőt különösen. Szeretem a csontról szinte leomló kissé cupákos puha husit, és a leves semmihez nem hasonlítható ízét. Sok cérnametélttel és sárgarépával jó forrón kínáltam.
Hozzávalók : Marhafarok darabolva, 3 egész sárgarépa, egy egész fehérrépa, fél karalábé, egy kisebb darab zellergumó, egy csokor friss petrezselyemzöld, egész bors 6-7 darab, himalája só, cérnametélt.
A húsokat átmossuk, majd hideg vízben feltesszük főni kis lángon. A képződő habot folyamatosan leszedegetjük. Sózzuk, majd a megpucolt és felvágott zöldségekkel “bezöldségeljük”. Az egész borsot és a megmosott friss csokor petrezselyemzöldet is hozzáadjuk. Kis lángon 3-3,5 órán át főzzük egészen addig míg a csontról már könnyen lejövő-puha a hús. A cérnametéltet forrásban lévő vízben megfőzzük, a zöldségeket apró kockára vágjuk és a leveshez kínáljuk. A puha marhafarok darabokat a forró levesbe tesszük tálaláskor.