Annyit gondolkoztam, hogy mit süssek abból az egy árván maradt gesztenyemasszából, de lapokat sütögetni nem volt kedvem. Volt egy egész bontatlan zabfalatok a kamrában, ledaráltam és olyasformán mintha keksztekercsnek való alaptésztát készítenék, összegyúrmászoltam a torta alapjának. A többi meg már jött magától 🙂
Hozzávalók az alaphoz : 1 csomag győri édes zabfalatok keksz ledarálva , kettő evőkanál sárgabarack lekvár, egy teáskanál holland kakaópor. Ezeket alaposan összegyúrtam és egy csatos tortaforma aljába nyomkodtam. A tortaforma mérete : 18 cm
Krém I. : 1 csomag fagyasztott gesztenyemassza, egy csepp rumaroma, egy csepp vaníliaaroma, kettő evőkanál tejszín- folyós- . A gesztenyemasszát lereszeltem, hozzáadtam a tejszínt és az aromákat, és jó krémes állagúra kikevertem, ráhalmoztam és simítottam az alaptészta tetejére, majd magozott meggyekkel kiraktam a tetejét.
Krém II. : 4 dl tejbe sűrűre főzünk egy vaníliás pudingport, amit cukorral és vanília aromával ízesítünk, ezt a sor meggy tetejére öntjük és szépen simára igazítjuk.
Csoki a tetejére: egy csomag dr oetker csokibevonót folyóssá tettem és a puding tetejére öntöttem, szép simára elkentem, fehércsoki forgácsokkal és durvára vágott mogyoróval díszítettem.
A meggyeket célszerű jól lecsepegtetni, hogy ne áztassák el az alaptésztát és a gesztenyés krémet.
A csatos formával együtt tegyük be a hűtőbe és tejes dermedésig hagyjuk is ott. Ezután a formát óvatosan szedjük le a tortáról. Szépen fognak látszani a rétegek, én az oldalát nem is takartam be semmilyen díszítéssel.
Huhh, azt most fejből nem is tudom, de a sima téglalap alakú fagyasztott gesztenyemasszát használtam, talán 25 dekás.. ?
Nagyon fincsinek tűnik 🙂 Esetleg némi infót kaphatnék, hogy hány grammos a gesztenyemassza? 🙂
Én köszönöm Ágnes 🙂
Ezt a gesztenyés-meggyes tortát biztosan elkészítem 🙂 És ezek a krókuszok… Mesés. Köszönöm 🙂