Gombás csirkeragu leves

Tegnap ért egy kis baleset de levest muszáj volt főznöm így eléggé komikusra sikeredett a főzés . Az, hogy egy jobbkezesnek a jobb hüvelykujj mennyire hiányzik tegnap megtudtam .. 🙂 Azért döntöttem egy jó kiadós raguleves mellett mert nem akartam bonyolult második fogást főzni. A leves elkészült, azóta az ujjam sínbe rakva, úgyhogy most 1-2 hétig kímélő üzemmódba kényszerülök.

Hozzávalók : egy egész filézett csirkemell,  1 közepes fej vöröshagyma,35-40 deka barna csiperkegomba, egy közepes sárgarépa, himalája só, őrölt bors, lestyán, tárkony , tejföl, egy csapott evőkanál rizsliszt- vagy búzaliszt , zsiradék, víz.

A vöröshagymát apróra vágjuk és a zsiradékon üvegesre pároljuk.A csirkemellet kockázzuk, és a párolt hagymára halmozva fehéredésig kevergetjük. A gombát alaposan megmossuk, szeleteljük, a sárgarépát kockára vágjuk és a szeletelt gombával együtt a húshoz adjuk. Átkeverjük, sózzuk, fűszerezzük borssal, tárkonnyal, lestyánnal és felöntjük vízzel. Mikor a hozzávalók megpuhultak a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk. Jó forrón tálaljuk. Ízlés szerint egy két csepp citromlével a végén megbolondíthatjuk.

Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »