Medvehagymás bagett

Ma egy bagettet hozok Nektek, amit medvehagymával dúsítottam. Indul a medvehagyma szezonja, sok sok finomság készíthető belőle 🙂



Hozzávalók:

40 deka liszt, 1 teáskanál só, 2 evőkanál olivaolaj, 2 dl víz, 3 deka élesztő

medvehagyma apróra vágva, ízlés szerinti mennyiségben.

A hozzávalókból rugalmas tésztát dagasztunk, majd kelesztőtálban duplájára kelesztjük. Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, majd kettévesszük. Kis gombócokat formázunk, majd bagett alakúra nyújtjuk- formázzuk. Letakarva fél órát pihentetjük, majd pengével több helyen bevágásokat ejtünk. 

A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a sütőtérbe helyezhetünk egy vízzel teli kislábast, majd a bagetteket sütőpapírra helyezzük és betesszük az előmelegített sütőbe. Pirosra- ropogósra sütjük.

 
 
 
 
 
 
 
Címkék: ,
Tovább a blogra »