Bakonyi sertésborda gluténmentesen, laktózmentesen

Pár hete  motoszkál a fejemben, hogy készítenem kellene egy jó kis bakonyi sertésbordát 🙂 Ez megint egy gyorsan elkészülő ám tartalmas főétel, amit glutén és laktózmentesen készítettem . Selymes -krémes szaft sok gombával és puhára sült sertéskaraj párosítása ezúttal párolt rizzsel, mert a család egyik fele nem rajong a galuskáért. Alapjáraton egy jó kis vajas galuskával házasítottam volna össze, de majd legközelebb 🙂 A glutén és laktózmentes hozzávalókat természetesen ki lehet váltani a búzalisztes és sima változatokra 🙂

Hozzávalók : 8 szelet sertéskaraj, himalája só, zsiradék, rizsliszt ( vagy búzaliszt ), egy nagy fej vöröshagyma, 50 deka barna csiperkegomba, 1 teáskanálnyi őrölt pirospaprika, őrölt feketebors, porított vargánya, laktózmentes ( vagy sima ) tejföl, 2 evőkanál rizsliszt ( vagy búzaliszt ) , apróra vágott friss petrezselyem zöld, a körethez rizs.

A karajszeleteket enyhén átklopfoltam, sóztam, őrölt borssal enyhén áthintettem majd pihentettem. Ezután kevés zsiradékon rizslisztbe forgatva puhára sütöttem. A nagy fej vöröshagymát megpucoltam majd apróra vágtam és kevés zsiradékon üvegesre pároltam. Hozzáadtam az őrölt pirospaprikát, átkevertem majd felöntöttem vízzel , sóztam, borsoztam majd egy mokkáskanálnyi porított vargányaporral megszórtam. A gombákat alaposan megmostam és cikkekre vágva a pörkölt -alaphoz adtam, alaposan átkevertem és puhára főztem. Mikor a gomba megpuhult a rizsliszttel kikevert laktózmentes tejföllel hőkiegyenlítés után selymesre -krémesre habartam. A rizst puhára főztem. Tálaláskor a rizs mellé fektetjük a kisütött karajszeleteket és ízlés szerint ráhalmozzuk a forró gombás szószunkat, majd apróra vágott petrezselyemzölddel áthintjük.

Címkék: ,
Tovább a blogra »