Epres -túrós torta

Olyan régen nem készítettem és ettem édességet, ezért kevertem kavartam egy jó kis citromos túrókrémet, főztem-sűrítettem fagyasztott epret, és egy gyümölcstorta alaplapra amit piskótából sütöttem felhalmoztam a finomságokat. Nem lett túl mutatós de mennyei finomra sikerült 🙂

Hozzávalók a piskótatésztához : 5 egész tojás , 5 evőkanál porcukor, 5 evőkanál liszt, fél csomag sütőpor. A túrókrémhez 20-25 deka tehéntúró, 2 csomag vaníliáscukor, 3 evőkanál barna cukor, 2 csomag dr oetker finesse citromhéj, kettő evőkanálnyi tejszín. Az eperhez 1 zacskó fagyasztott eper, 2 evőkanál barna cukor, 1 csomag tortazselé .

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük . A tojássárgákat egyenként egy fakanál segítségével óvatosan a habhoz keverjük. Ezután kanalanként a sütőporral elkevert lisztet is a masszához adagoljuk, fakanállal óvatosan keverve, hogy ne törjük össze a habot. Kizsírozott- liszttel áthintett gyümölcstorta formába öntjük a masszát és előmelegített sütőben 180 fokon aranyszínűre sütjük. A túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a cukrot, a tejszínt, a vaníliáscukrokat és a citromhéjat, majd egyneművé keverjük. A kihűlt piskótalap tetejére egyenletesen rákenjük a túrós krémet. Az epret egy lábaskában cukorral és kevés vízzel megfőzzük, majd tortazselével sűrűre főzzük. A túrós krém tetejére öntjük egy kis hűlési idő után.

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »