Tepsis csirkecomb vele sült zöldségekkel

Mostanában bevallom azt veszem észre magamon, hogy úgy tervezem meg az ebédet- vacsorát, hogy gyorsan kész legyen az étel minél kevesebb munkával és időráfordítással 😀 De ezt most betudom annak, hogy ilyenkor rendkívül kevés szabadidővel rendelkezem sajnos. Hét napból hatot dolgozom, így a tervek egyenlőre csak fejben vannak meg 🙂 De jön még az én időm és elkészítek minden fejben várakozót 🙂 Most egy tepsis csirkecombot hozok, vele sült zöldségekkel és finom fűszerezéssel.

Hozzávalók : 8-10 darab csirkecomb alsó része, 6 darab burgonya, egy édesburgonya, kettő nagyobb paradicsom, kettő fej lila hagyma, só, őrölt fehérbors, rozmaring,  majoranna ,zsiradék.

A csirkecombokat sózzuk. A burgonyát és az édesburgonyát héjjal együtt karikázzuk, a lila hagymát megpucoljuk és karikára vágjuk. A paradicsomokat cikkekre daraboljuk. A tepsibe zsiradékot teszünk, ráhalmozzuk a karikázott és cikkekre vágott zöldségeket majd sóval enyhén áthintjük. A zöldségekre helyezzük a csirkecombokat, áthintjük majorannával , őrölt fehérborssal és rozmaringgal majd lefedve 160 fokon puhára sütjük. Mikor megpuhult a fóliát levéve enyhén átpiríthatjuk. Jó kis ízkavalkád kerekedett ki belőle, a sós és édes ízek harmonikusan váltogatták egymást.

Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »