Az elmúlt időszakban minimálisra csökkent az alkotási kedvem, persze minden nap főztem de semmi említésre méltó nem kerekedett ki belőle 😀 Vasárnap is csak egy gyors és egyszerű sült csirke készült, aztán úgy gondoltam, hogy mivel úgyis forró a sütő, hát dagasszon be a gép egy kuglófnak való tésztát. Mivel Eszter imádja a fahéjat így a dió mellett jól meghintettem fahéjjal is. A délutáni kávézás tökéletes kiegészítője lett , pihepuha tésztával fantasztikus fahéjas illattal.
Hozzávalók : 50 deka liszt, egy tasak instant élesztőpor, laktózmentes tej, barna cukor, kettő egész tojás, 8 deka puha teavaj, citromhéj, darált dió, őrölt fahéj
A lisztet a dagasztó üstbe szitáltam, hozzáadtam az instant élesztőt, 3-4 evőkanálnyi barna cukrot, a kettő egész tojást, kb 1,5-1,8 dl langyos tejet , a puha vajat és a citromok reszelt héját majd puha , könnyed tésztát dagasztattam. Duplájára kelesztettem. Miután megkelt, lisztezett deszkán kisodortam, megszórtam darált dióval, áthintettem cukorral és fahéjjal majd az egészet feltekertem. Kizsírozott szilikonos kuglófformába helyeztem, majd 170-180 fokon előmelegített sütőbe csúsztattam. Körülbelül 45-50 percig sült. Miután megsült, rácsra borítva hűtöttem, majd porcukorral áthintettem. Házi eperlekvárral kínáltam ,a délutáni kávézásunk remek kiegészítője lett.