Lábadozásom alatt igencsak nem volt kedvem nagy és bonyolult főzésekbe bocsátkozni. Darált hús és szalonna általában akad otthon, friss fűszerek a fűszerkertből elérhetőek . Baconszalonnába tekert darálthúsos ,finoman fűszerezett gombócokat készítettem, szilikonos sütőpapírra fektetve, zsiradék nélkül, sütőben sütve pirosra ropogósra. Friss paradicsomsalátával kínáltam.
Hozzávalók : 50 deka darált hús, 1 egész tojás, egy kisebb fej vöröshagyma, frissen őrölt bors, só, majoranna, egy szelet szikkadt kenyér, húsos szalonnaszeletek.
A darált húsba beleütöttem az egész tojást, belereszeltem a vöröshagymát, sóztam, frissen borsot őröltem hozzá, majorannával hintettem, majd a szikkadt kenyérszeletet hideg vízbe áztattam, kicsavartam és a masszához adtam. Az egészet alaposan egyneművé dolgoztam össze, majd kézzel kisebb gombócokat formáztam. Ezután a gombócokat szalonna szeletekbe tekertem szilikonos sütőpapírra helyeztem majd sütőben aranyszínűre sütöttem. Köretként friss paradicsomból, lilahagymából és snidlingből készített saláta került mellé.