Imádom a császármorzsát, de hagyományos búzadarából nem akartam elkészíteni, rizsdarám meg éppen nem volt otthon, így megpróbáltam milyen lehet zabpehelyből elkészíteni ezt a finomságot. A helyzet az, hogy morzsája sem maradt 😀
Hozzávalók : Kettő bögre apró zabpehely, 3 -4 evőkanálnyi eritritol, egy csapott evőkanál útifű maghéj , kettő citrom reszelt héja, kettő egész tojás, laktózmentes tej, két evőkanálnyi sertészsír.
A tojásokat az eritrittel és egy evőkanál zsírral kikevertem, hozzáöntöttem a zabpelyhet belereszeltem a citromok héját, beleforgattam az útifű maghéjat és annyi tejjel felöntöttem, hogy jól ellepje, legyen mibe majd jól beledagadnia a zabpehelynek. Mikor a zabpehely jól megdagadt, egy nagyméretű teflonos serpenyőbe egy nagy evőkanál sertészsírt hevítettem, a masszát beleöntöttem és mérsékelt lángon aranyszínűre sütöttem mindkét oldalát. Fakanállal kisebb darabokra szedtem. Steviával édesített sárgabarack lekvárral kínáltam.