Kedves vendégeket vártunk, akik ugyanúgy mint mi, imádják a rákból készült ételeket . Előételt készítettem gyömbérrel, provancei fűszerkeverékkel , avokádókrémmel ropogós tacoba tálalva.
Hozzávalók: 25 – 30 deka garnéla, kettő kis gerezd fokhagyma, friss gyömbér, provancei fűszerkeverék, kevés zsiradék, egy darab friss citrom, kettő evőkanál tejszín, só, egy doboz kész taco , egy egész puha avokádó, csipetnyi őrölt bors.
A garnélákat kevés zsiradékon elkezdem párolni, belereszelem a fokhagymát, egy kiskanálnyi frissen reszelt gyömbért, sózom, fűszerezem, belefacsarom a citrom felének a levét majd a tejszínt is hozzáadva rózsaszínűre párolom. Az avokádót kettévágom, a belsejét kikaparom és egy villa segítségével alaposan összenyomom, pürésítem. Sózom, egy kisebb gerezd fokhagymát belereszelek, a citrom másik felét belefacsarom, és alaposan összekeverem. A tacokat meleg sütőben 1-2 percig sütöm, majd a kész avokádókrémmel megkenem, a garnélákat pedig a krém fölé kanalazom. Egymás mellé állogatva tálalom, de eldőlni sem lesz idejük, olyan gyorsan elfogynak 😀