Ropogós, pácolt csirkeszárnyak

Vendégségbe voltunk hivatalosak és Yvett barátnőm mennyei ropogós csirkeszárnyakat -is- sütött . Olyan isteni finom pácolással készítette, hogy rögvest elkértem a pác receptjét. Kevés változtatással készítettem el a saját verziómat, mert volt egy két olyan elem amit nem tudtam hozzá beszerezni, de a végeredmény ugyanolyan pikáns és ínycsiklandó lett.

A pác hozzávalóit Házisáfrány blogjának köszönöm.

Hozzávalók : 1.5-2 kg csirkeszárny, 1.5 dl ketchup ,3 ek ragacsos barnacukor , 2-3 tk worchester szósz, 2 tk fokhagyma por,  1 mokkáskanálnyi frissen őrölt borskeverék, morzsolt kakukkfű, 1 tk édesnemes őrölt pirospaprika, 2 ek szójaszósz, só ízlés szerint, 1 sütőzacskó

A hozzávalókból pác-szószt keverünk, majd a besózott csirkeszárnyakat ebbe beleforgatjuk- alaposan- és 20 percig állni hagyjuk. Ezután az összes szárnyat és szószt egy nagyméretű sütőzacskóba tesszük, bekötjük két három helyen megszúrjuk és 160 fokon puhára sütjük. Amikor a húst már puhának ítéljük, a zacskót szétvágjuk, és a csirkeszárnyakat a tepsiben szétosztva csodaszép aranyszínűre és ropogósra sütjük. Kínálhatunk mellé rozmaringgal sült steakburgonyát, vagy mártogatóst friss ropogós zöldségekkel.

Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »