Annyira klasszikus, hogy szerintem minden családban van recept erre a sütire. Mi leginkább levesek mellé készítjük, bármilyen idénygyümölccsel isteni. Leggyakrabban cseresznye és meggy ami belekerül. Most friss cseresznyével és fahéjjal készítettem, egy kevés grízzel dúsítva .
Hozzávalók: 3 egész tojás, 20 deka cukor, 2 dl tej, 8 deka sertészsír, 30-35 deka liszt, fél csomag sütőpor, fél mokkáskanálnyi őrölt fahéj, kettő evőkanálnyi búzadara, 1 vaníliáscukor, friss magozott cseresznye.
A tojásokat a cukorral és a puha sertészsírral kikeverjük, hozzáadagoljuk a tejet, a sütőporral kevert lisztet , a búzadarát, a fahéjat a vaníliáscukrot és simára, csomómentesre kidolgozzuk. Sűrűbb masszát kapunk. Zsírral kikent, liszttel átszórt, vagy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, ebbe belepotyogtatjuk a magozott cseresznyeszemeket és 180 fokon előmelegített sütőbe toljuk. Aranybarnára sütjük. Friss borsóból főtt leves mellé kínáltam.